Hoe vind je een goede drukkerij?

 In Bedrijfskleding, Drukwerk, Geen categorie, Kleding Bedrukken, Kleding borduren, Tshirt bedrukken

Bedrijfskleding, het brengt vele pluspunten met zich mee. Niet alleen is je personeel herkenbaar voor de omgeving, ook straalt het professionaliteit en gelijkheid uit. Nederland wordt echter overspoeld met bedrijven die het bedrukken van kleding aanbieden. Daardoor zie je door de bomen het bos niet meer. Waar moet je dan op letten bij het vinden van een voor jou perfecte drukkerij? Met onderstaand stappenplan zet je op een rijtje wat jij belangrijk vindt in een drukkerij waardoor de jacht ernaar een stuk makkelijker wordt.

 

Stap 1: goedkoop of duurkoop

Net zoals in andere branches op de markt zijn er ook vele drukkerijen die qua prijs erg uiteenlopen. De ene drukkerij biedt een product aan met een lage prijs met vaak een kwalitatief minder goed product, terwijl een concurrent kwalitatief betere producten aanbiedt voor een hogere prijs.

Wordt de bedrijfskleding eenmalig gedragen? Kwaliteit heeft vaak dan geen hoge prioriteit. Een goedkopere drukkerij is dan de beste keus, omdat kwaliteit niet de hoogste prioriteit heeft. Wil je echter kleding met een goede kwaliteit voor een langere termijn bedrukt hebben? Dan beland je al snel bij een duurdere drukkerij. De kleding blijft langer mooi en de bedrukking blijven langer zitten.

Stap 2: zelf bestellen of samen overleggen

In een wereld waar alles steeds meer digitaal wordt, blijven de drukkerijen zeker niet achter. Steeds meer drukkerijen zijn online te vinden. Desondanks zijn er nog genoeg bedrijven die hun diensten alleen aanbieden in een offline winkel.

 

Bepaal daarom voor jezelf of jij liever online een bestelling plaatst of liever met een drukker rond de tafel gaat zitten. Heeft online bestellen meer jouw voorkeur en pluis je liever zelf alle bedrukkingsopties uit? Kies dan voor een online drukker. Zit jij liever met iemand om de tafel om samen tot een mooi ontwerp en een goede deal te komen? Dan is een offline drukkerij de beste keus.

Stap 3: kleine of grote bestelling

Het ligt er maar net aan voor welke situatie jouw bedrijf nodig heeft. Wanneer de kleding op de werkvloer vervangen moet worden wordt de bestelling al gauw groter. Wanneer alleen een klein deel van de bedrijfskleding vervangen moet worden, zit het aantal stuks uiteraard aan de lagere kant. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.

Tijdens de jacht op een fijne drukkerij let er dan goed op of een drukker grote of alleen kleine opdrachten aan kan nemen. Als jij een grote bestelling nodig hebt, moet een drukkerij dit natuurlijk wel aankunnen

Stap 4: borduurwerk of drukwerk

Het bedrukken van kleding met inkt of borduurwerk heeft ieder zo zijn eigen voor- en nadelen. Het bedrukken met borduurwerk heeft als voordeel dat het een nettere uitstraling heeft en langer blijft zitten op de kleding. In tegenstelling tot inkt, die snel vervaagt tijdens het stomen van kleding, blijft borduurwerk veel beter zitten. Een nadeel van borduurwerk is dat de prijzen uiteraard wat hoger liggen dan bij het drukken met inkt. Een nadeel van het inktwerk is dat het drukwerk in de loop der tijd kan vervagen naarmate het vaker gewassen is.

Budget

Wanneer je dus aan een wat lager budget gebonden zit, is het bedrukken met inkt een voordelige keuze. Kijk dan goed uit naar drukkerijen die de focus hebben liggen op kwalitatief goed inkt drukwerk. Wil jij liever bedrijfskleding met een nette en professionele uitstraling? Ga dan voor borduren.

Stap 5: het design

De laatste stap, maar zeker niet de minste, is om een afweging te maken tussen het zelf ontwerpen van de bedrijfskleding of dat je dat laat doen door een professional bij een drukkerij. Heb je zelf een ontwerp ontwikkeld waar je niks aan wilt veranderen? Dan is het niet noodzakelijk om een drukkerij te vinden die professionals op de werkvloer heeft rondlopen die jou kunnen helpen bij het ontwerpen van een design. Geef je het design liever uit handen? Ga dan op zoek naar een drukkerij die jou kan helpen bij het vormgeven ervan.

 

Na het doorlopen van bovenstaande vijf stappen weet jij precies wat jij zoekt in een drukkerij. Dit maakt je zoekopdracht veel makkelijker en zo wordt de jacht naar een drukkerij die het beste bij de opdracht van jouw bedrijf past een stuk eenvoudiger.

Recent Posts