Borduren, het nieuwe bedrukken

 In Geen categorie, Kleding borduren

Het borduren van kleding ouderwets? Tegenwoordig niet meer. Het bedrukken van kleding wordt al jaren gedaan. Je googelt op ‘kleding bedrukken’ en komt zo op tientallen websites van drukkerijen bij jou in de buurt. Maar heb je ook al eens op ‘kleding borduren’ gezocht? Waarschijnlijk niet zo vaak.

Bedrijfskleding

Het borduren van voornamelijk bedrijfskleding neemt de laatste jaren toe. Ieder bedrijf of persoon heeft hier zo zijn redenen voor, maar de voornaamste reden is toch het grote aantal voordelen dat het borduren van bedrijfskleding met zich meebrengt.

Zo gaat het men vooral om de duurzaamheid van geborduurde bedrijfskleding, de kwaliteit van het borduren, de uitstraling en dan is er natuurlijk nog de smaakkwestie. En laten we eerlijk zijn: over smaak valt niet te twisten.

Kwaliteit

Wanneer een bedrijf ervoor kiest om het logo of een afbeelding te borduren op de bedrijfskleding, dan zal het bedrijf zien dat dit langer meegaat dan een bedrukking. Het logo of de afbeelding wordt bij het borduren namelijk door de stof verweven en niet op de stof gedrukt aan de hand van inkt.

Dit heeft voordelen wanneer een bedrijf de bedrijfskleding laat stomen bijvoorbeeld. Het borduursel blijft dan langer mooi dan een bedrukking. Tevens betekent dit dat het borduren betere kwaliteit met zich meebrengt dan het bedrukken van bedrijfskleding. Slijtage zal vele malen langzamer gaan bij geborduurde kleding dan bij bedrukte kleding.

Uitstraling

Naast deze praktische voordelen zijn er ook voordelen als het aankomt op uitstraling. Zo is de uitstraling van geborduurde bedrijfskleding heel anders dan die van bedrukte bedrijfskleding. Velen vinden dat geborduurde bedrijfskleding netter is en dat het staat voor kwaliteit.

Zoals eerder genoemd is bij bedrukte bedrijfskleding de afbeelding of het logo op de stof gedrukt door middel van inkt. Het is dan ook vaak te zien dat de afbeelding of het logo echt op het kledingstuk ligt. Dit geeft een goedkopere uitstraling dan een geborduurd kledingstuk.

Conclusie

Het komt er dus op neer dat geborduurde bedrijfskleding duurzamer is en dat de kwaliteit ervan beter is dan die van bedrukte bedrijfskleding. Tot slot is uitstraling een van de hoofdredenen om voor het borduren te kiezen in plaats van bedrukken, ondanks dat het een smaakkwestie is.

Want zeg nou zelf, je gaat toch sneller voor een shirt dat er net en kwalitatief goed uitziet dan voor één die er goedkoop uitziet. Bedrukte bedrijfskleding dat na een half jaar intensief dragen versleten is, is toch minder aantrekkelijk dan bedrijfskleding dat na langere tijd dragen nog steeds mooi is.

Recent Posts